Blog

Intervenție urologică în premieră la centrul medical Nova Vita

În contextul experienței acumulate în tratamentul litiazelor ureterale cu laser Holmium – cel mai performant aparat de eliminare a calculilor renali din România, intrat în portofoliul spitalului Nova Vita la sfârșitul anului trecut –  s-a trecut la un nivel superior al utilizării acestei metode prin intervenția de laser vaporizare a unei tumori uroteliale bazinetale drepte pe rinichi unic funcțional, în premieră în Tg Mureș.
Procedura a fost realizată de Dr. Călin Chibelean, medic primar urolog, Dr. Gheorghe Niță medic primar urolog din București, colaborator al centrului medical Nova Vita, și dr. Calancea Igor, medic primar urolog.
Intervenția a fost efectuată unui pacient în vârstă de 78 de ani, cunoscut cu maladie tumorală de câmp urotelial pentru care a suferit o cistectomie radicală cu derivație urinară cutanată în urmă cu 5 ani. Este o intervenție ușoară, neinvazivă iar recuperarea postoperatorie se face într-un interval scurt, de aproximativ 24 de ore.
Procedura este indicată în cazul tumorilor uroteliale înalte superficiale.
Pacientul se simte foarte bine, nu are dureri și a fost externat la 24 de ore de la intervenție.
Acesta este unul din cele 6 cazuri rezolvate chirurgical cu noul aparat Laser Holmium în ultima săptămână, de către echipa condusă de dr. Chibelean Călin.
În paralel, interesul tot mai mare al pacienților pentru patologia uroginecologică a făcut să fie dezvoltate și în serviciul nostru proceduri moderne minim invazive pentru incontinența urinară și prolaps genital cu plasa de polipropilenă, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să se efectueze și o astfel de intervenție.
miercuri, 14 iunie 2017 Admin Știri
About Admin