Blog

Intervenție din sfera uroginecologică la centrul medical Nova Vita

O dată cu materializarea unei dorințe mai vechi a urologilor și ginecologilor interesați de patologia de graniță dintre cele două specialități medico-chirurgicale – prin apariția competenței de uroginecologie – Spitalul Nova Vita se înscrie printre unitățile medicale care prin dotare materială dar și prin prezența de specialiști acreditați (dr. Călin Chibelean) cu competența în uroginecologie, pot oferi posibilitatea investigării și tratamentului medical sau chirurgical (respectiv o serie de proceduri chirurgicale minim invazive).

Astfel, în cursul săptămânii trecute, în cadrul spitalului Nova Vita, a fost tratat primul caz de prolaps complet de boltă vaginală posthisterectomie totală, minim invaziv pe cale vaginală cu ajutorul a două implanturi cu plasă de polipropilenă anterior și posterior pentru rezolvarea defectului parietal.

Pacienta a avut o evoluție postoperatorie foarte bună, fără durerile obișnuite operațiilor abdominale și s-a externat la 4 zile  de la intervenție.

Acest tip de tratament este indicat în forme avansate de prolaps vaginal (uterin, vezical, rectal) când ţesuturile propri sunt atât de slabe încât nu mai pot face faţă solicitărilor forțelor intraabdominale şi nu se poate asigura un rezultat stabil în timp.

Dr. Călin Chibelean, cu competența în uroginecologie, dar cu o mai veche experiență în acest domeniu a efectuat și alte proceduri minim invazive din această sferă, în special pentru incontinența urinară de efort sau mixtă.

Prolapsul vaginal și incontinența urinară au o prevalență foarte mare în rândul femeilor active fizic mai ales după naștere și prin aceste proceduri ele pot desfășura o activitate normală sau să revină la aceasta dacă o asemenea condiție medicală le-a împiedicat să o mai desfășoare.

miercuri, 19 iulie 2017 Admin Știri
About Admin