Blog

Utilizare în premieră a protezei de genunchi ATTUNE® la centrul medical Nova Vita

În cursul săptămânii trecute, în cadrul spitalului Nova Vita, dr. Torok Barna, medic specialist ortoped, în cadrul intervenției de artroplastie genunchi a utilzat în premieră proteza de genunchi ATTUNE®.

Proteza implantată de către dr. Torok Barna este a treia proteză implantată în România şi prima în Transilvania, iar la nivel european e disponibilă de 5 ani. Operaţia a decurs fără probleme, beneficiind de un instrumentar special proiectat pentru ATTUNE®.
Prin adoptarea unor tehnologii inovative patentate, fiecare aspect al ATTUNE® este adaptat anatomiei naturale a genunchiului, permiţând ca musculatura, oasele, tendoanele şi ligamentele să lucreze în continuare armonios, dând pacientului o mobilitate mai mare față de protezele clasice. Drept urmare, genunchiul protezat semănând funcțional mai mult cu o articulație normală, fiind stabil, crescând încrederea pacientului în implant şi permițându-i acestuia reluarea activităţilor preferate mai rapid.
Pacientul a avut o evoluție postoperatorie foarte bună.
Artroplastia de genunchi este o intervenţie chirurgicală indicată în fazele avansate ale gonartrozei, având ca scop diminuarea durerii şi refacerea mobilităţii articulare.

marţi, 22 august 2017 Admin Știri
About Admin